Jag är intresserad, inte tvingad

Jag tror en stor del av varför jag känner mig så bekväm i min tro och inte ser bibelläsning som en syssla som jag "måste" göra är att jag aldrig vart tvingad att vara kristen eller att ha en religion. När jag växte upp tyckte jag om att gå på kyrkans barntimmar, söndagsskola, kör och kyrkoaktiviteter. Men det var alltid ett val jag hade. Det var samma när jag utforskade andra religioner, som wicca och buddhism (jag är fortfarande intresserad av att läsa om dessa även om jag inte identifierar mig med dem), att jag aldrig av någon var tvingad att välja den kristna vägen. Mina kyrkliga vänner var mycket förstående över mitt utforskande och min familj accepterade att jag en gång kallade mig för wiccan. Nu har jag kommit tillbaka till kristendomen, och de har inte gjort en big deal av det heller.

Jag tror en stor del till varför jag är så intresserad av teologi är att det alltid varit intressant för att jag aldrig blivit pressad till något. Aldrig av någon! Jag har fått lov att utvecklas i min egen takt och hitta vad som känns rätt för mig. Det är tyvärr inte alla som får den möjligheten. För många är det påtvingat och de känner sig rädda för att utforska eftersom de tror det är en synd. Många blir upplärda av sina föräldrar, särskilt de mer bokstavstroende, och många känner att de inte har ett val för att de alltid vart på ett visst sätt.

Jag går några kurser på CLI (100% kostnadsfria och jag kan varmt rekommendera dem!) i teologi och filosofi och det gör jag för att det är så intressant! Jag gör det på sidan av mina vanliga beteendevetenskapsstudier. För personlig utveckling mest. Jag gillar att de är på college-nivå men att vem som helst får ta dem gratis. Det gör att de är utmanande och utvecklande, men ändå tillgängliga för alla som vill läsa på den nivån. CLI är även "non-denominational" dvs de har ingen specifik gren av kristendom, utan välkomnar alla kristna. Något bokstavstroende är de, men det bortser jag från och tar med en nypa salt. Jag hämtar det som funkar och lämnar det jag inte håller med om.

Nyckeln till en bra andlig utveckling är att inte vara rädd för Gud eller Universum. Att våga tänka utanför boxen och våga välja. Religion är alltid ett val.

"Du måste ju tänka lite själv, med huvudet" som farfar alltid sa! Han var kristen, väldigt vis och otroligt bra värderingar. Han vägrade låta någon pressa honom eller bestämma vad han skulle tänka och tycka. Jag vill vara som honom.

xx

Trix


Publicerad 11:20

29 Sep 2022

In English

English info coming soon!


Tricia, 30 år. Hon/henne/hennes. Queer kvinna. Multi-konstnär.

En blogg om mitt liv som autistisk och som höjer medvetenheten om trauma, dissociativ identitetstörning och psykisk hälsa och ohälsa.

Jag gillar även filosofi, teologi, psykologi, neurovetenskap, musikteori samt är en frilansande konstnär och skribent.

Jag är även på Youtube, samt även släppt musik och böcker under mitt internetnamn Trix Joyce. Dock är dessa på Engelska.


  • Kommer snart
  • Kommer snart
  • Kommer snart