Hur kan man vara så ledsen?!

Jag känner mig så ledsen, och det enda jag får ut av en sådan situation är att jag åtminstone är medveten om mina känslor. Det är tack vare terapin, att jag lärt mig identifiera känslor korrekt. Men sen då? Jag försöker skriva på mitt bokprojekt. Jag försöker spela piano, kolla YouTube, rita... Vet inte hur jag ska få bort eller åtminstone "minska" känslorna. Har provat att skriva i min dagbok. Det hjälpte lite, men annars inte så värst mycket ändå.

Tror jag förknippar våren med depression och dåligt mående. För första gången jag fick en psykos + depression var våren 2007 tror jag det var. Det är som att kroppen känner att det "är dags att må dåligt" varje år vid den här tiden.

Traumahjärnan ville inte sova i natt, så jag spelade in podd och ändra CSS-mallen för denna hemsida/blogg och höll på med en rad andra saker istället för att sova. Mardrömmarna blir allt mer påtagliga. Jag vaknar och är svettig och har panik. En man valde att våldta mig och det förstörde mitt liv. Eller inte ens en, flera män valde att hata mig så pass mycket att de tog livet ifrån mig. Hur får jag det tillbaka?

Det känns som en kniv stacks in mellan benen. Det gör ont, för jag vill inte och det var just vad jag sa innan det hände. Han struntade i det. Jag vill inte, vill inte, vill inte... Satans idiot. Jag ligger och gråter medans han njuter. Förmodligen av både gråten och den fysiska känslan. För honom handlar det bara om just honom. Det han vill ha. Jag vrider mig och han är över mig så jag inte kan komma undan. Mina handleder håller han fast mot madrassen. Får panik.

Sedan dumpa han mig som om jag var smuts, en påse skräp eller nåt, han stack och kvar låg jag i all smärta. Jag kunde inte röra mig, allt var trasigt.

Lika trasigt som det fortfarande är i mitt huvud. Än idag, nästan tre år senare.


Publicerad kl 18:15

27 Mar 2023

In English

English info coming soon!


Tricia, 30 år. Hon/henne/hennes. Queer kvinna. Multi-konstnär.

En blogg om mitt liv som autistisk och som höjer medvetenheten om trauma, dissociativ identitetstörning och psykisk hälsa och ohälsa.

Jag gillar även filosofi, teologi, psykologi, neurovetenskap, musikteori samt är en frilansande konstnär och skribent.

Jag är även på Youtube, samt även släppt musik och böcker under mitt internetnamn Trix Joyce. Dock är dessa på Engelska.


  • Kommer snart
  • Kommer snart
  • Kommer snart