Teologistudier, läsa böcker, grafisk design & traumahjärnan

Jag vet inte hur jag ska bli hel. Just nu saknar jag en person jag älskar, men samtidigt vill jag aldrig vara nära någon igen. Pga allt trauma jag har i bagaget. Jag är livrädd. För jag vill aldrig ha sex med en man igen, eftersom jag har trauma runt sex, men samtidigt saknar jag den jag nu skickat iväg på grund av det. Jag vet att jag aldrig kommer kunna uppleva sånt utan smärta, så jag tyckte att det var bäst att vara ensam. Men det gör så ont när känslorna finns kvar.

Så för att liksom bedöva allt det där så fokuserar jag på mina studier just nu. Jag tror aldrig jag skrev det här, men har kommit in på Christian Leaders College, men jag studerar distans såklart eftersom det är onlineskola och ligger i USA. De fokuserar mest på onlinestudier där dessutom. Så allt sker online, vilket är jätteskönt och det är därför jag inte söker någon svensk utbildning. För det är alltid obligatoriska träffar några gånger och jag pallar liksom inte det. På CLC studerar jag teologi och religionsfilosofi.

Jag har även gått med i ett program som är erbjuden av CalArts (California Institute of the Arts) via Coursera-plattformen. Det är ett program med 9 kurser (5+4 per specialization) i grafisk design och UI/UX Design. Så jag går det på sidan av teologin på CLC eftersom jag personligen gillar att blanda teoretiska studier med praktiska. Och ibland tenderar teologi att bli lite för massivt och djupt och då behöver jag variation och en paus i just det, men kanske vill fokusera på nåt annat. För ibland kan man behöva en paus men inte vill va sysslolös, och då är en extrakurs på sidan av "huvudstudierna" inte helt fel. Det är inte konstigare att gå två utbildningar samtidigt än att jobba och studera samtidigt. I alla fall om utbildningarna är i olika ämnen.

Dessutom vill jag inte jobba som teolog, utan som designer, så känns bra att gå en utbildning helt för personlig utveckling (teologi/filofi) och en för mer kunskap som faktiskt kan användas i jobbsammanhang om jag vill (grafisk design/UI&UX Design). En bra kombo helt enkelt!

Idag var jag hos psykologen, det är mycket nu. Det är alltid jobbigt efter terapin, men det är värt det i längden tror jag.

24 Mar 2023

In English

English info coming soon!


Tricia, 30 år. Hon/henne/hennes. Queer kvinna. Multi-konstnär.

En blogg om mitt liv som autistisk och som höjer medvetenheten om trauma, dissociativ identitetstörning och psykisk hälsa och ohälsa.

Jag gillar även filosofi, teologi, psykologi, neurovetenskap, musikteori samt är en frilansande konstnär och skribent.

Jag är även på Youtube, samt även släppt musik och böcker under mitt internetnamn Trix Joyce. Dock är dessa på Engelska.


  • Kommer snart
  • Kommer snart
  • Kommer snart