Många youtube-idéer & tankar om Autism

Hej och hallå!

Jag sitter här och skriver upp idéer för kommande youtube-videos i mitt organiseringsprogram Notion samt funderar på livet. Jag har haft min autism-diagnos i snart 7 år nu, för jag fick diagnosen som vuxen. Jag fick mina andra diagnoser relativt tidigt men just autism missade de att se i min barndom och just tänker jag att jäkla va långt jag har kommit egentligen.

Det va inte lätt att växa upp som funktionshindrad. Just då var jag just "hindrad" och hade inte enbart en funktiosvariation som jag ser det idag. För då var jag hindrad på grund av avsaknaden på hjälpmedel. Ingen visste varför jag hade så svårt för att prata. De sa att jag bara var blyg! Det kunde inte vart längre från sanningen...

På ett sätt är jag besviken på samhället och psykiatrin och på hur vi ser på autism hos unga tjejer. För det är inte alltid det ser ut som på unga killar och kriterierna är skapade utefter pojkar. Samtidigt vill jag gärna tro att man skulle ha sett alla varningstecken om jag var barn idag istället för 90 och 00-talet. Jag vill gärna tro det för att inte tappa allt helt och bli förbannad.

Vi behöver helt klart prata mer om diagnoser och vuxna med diagnoser, särskitl NPF (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning). För de barn med diagnos växer upp och blir vuxna en dag och då behöver de samma förståelse och omtanke. Det är just därför jag skapat denna hemsida/blogg och min Youtube-kanal.

Jag är även helt säker på att vad jag gått igenom med traumatiska händelser beror på min autism. För jag var utsatt i samhället då jag har en osynlig funktionsnedsättning. Det är lättare att dra nytta av och utnyttja en autistisk person än en neurotyp! Tyvärr.

Jag fick diagnosen DID - Disociativ identitetstörning (multipel personlighetsstörning) pga att jag är och alltid varit autistisk. Jag är helt säker på att det går hand i hand. Det är därför jag studerar just beteendevetenskap för att inrikta mig på trauma, neuropsykologi och försöka lära mig mer om kopplingen mellan autism och att senare utveckla trauma på grund av att vi är mer sårbara för att råka illa ut.

xx

16 Sep 2022

In English

English info coming soon!


Tricia, 30 år. Hon/henne/hennes. Queer kvinna. Multi-konstnär.

En blogg om mitt liv som autistisk och som höjer medvetenheten om trauma, dissociativ identitetstörning och psykisk hälsa och ohälsa.

Jag gillar även filosofi, teologi, psykologi, neurovetenskap, musikteori samt är en frilansande konstnär och skribent.

Jag är även på Youtube, samt även släppt musik och böcker under mitt internetnamn Trix Joyce. Dock är dessa på Engelska.


  • Kommer snart
  • Kommer snart
  • Kommer snart