Jag har börjat studera filosofi och teologi!

Jag har äntligen börjat studera filosofi igen och den här gången fokuserar jag på både teoretisk filosofi och teologi samt religionsvetenskap. För yep, jag är intresserad av det och är även Kristen ("halv-Katolsk" med haha). Jag är även intresserad av andlighet och även det mer nyandliga fenomenet Wicca samt mer traditionell häxkonst som inte nödvändigtvis är Wicca.

Tycker hela frågan om eventuell(a) gudom(ar) är jättefascinerande. Men jag är rätt fri i min tolkning av heliga skrifter, som exempelvis Bibeln. Jag ser det som en metaforisk bok (dock ej en roman), inte som en bokstavlig bok. Jag tror Bibeln delvis är en historisk bok (böcker) men delvis och kanske mest en filosofisk bok. Den är inspirerad av Gud genom helig ande, inte skriven av Gud själv. Och mycket är en produkt av sin tid då den skrevs också.

Som man kan höra är jag troende men inte "bokstavstroende", och det är enligt mig det sundaste sättet att leva på. Jag tror heller inte på mission och "sprida ordet" om inte miljön runtomkring själva är villiga. Jag pratar gärna teologi med andra, men jag vägrar tvinga det på dem!

Så ja, jag är det man på engelska kallar "a progressive christian". Många tror man är mindre kristen för det, men så är det absolut inte. Vi borde inte "mäta" hur kristen någon är...

Så, just nu läser jag teologi och kristen filosofi, men även religionsvetenskap i sin helhet med fokus på wicca och buddhism (mest för att jag är intresserad av just dessa religioner/filosofiska läror även fast jag själv identifierar mig som kristen). Dock kan jag säga att när det kommer till andlighet och häxkonst så identifierar jag mig som en modern häxa, för jag utövar häxkonst från ett traditionellt perspektiv, så jag identifierar mig som en kristen häxa.

Jag tror inte idén av häxkonst och kristendom går emot varann alls! Kristna kungar och drottningar har historiskt haft häxor och medicinkvinnor/män vid sina sidor i alla tider, men de kallades inte för "häxor" då. Tyvärr har häxkonst ett dåligt ryckte pga många kristna och pga att kristna jagade häxor på medeltiden, men det säger mer om den sortens falska kristna ledare än det säger om häxkonst i sig. Häxkonst är neutralt - inte varken ont eller gott. Allt blir vad man gör det till, både när det kommer till häxkonst, andlighet och religion.

Just nu studerar jag neuropsykologi och beteendevetenskap som eftergymnasial yrkesutbildning. Men jag studerar nu alltså även filosofi och teologi "på sidan av" som sagt, eftersom jag inte läser neuropsykologi på heltid. Jag började att läsa Filosofi på gymnasiet och fastnade i det, och nu är jag äntligen här igen och har möjlighet att läsa det.

Jag studerar teologi och filosofi på CLI/CLC - Christian Leaders Institute & College och det är på distans för den som undrar. Kostar heller ingenting att va student där (om man inte läser en av deras högre degrees).

Filosofi och religionsvetenskap läser jag även på Centre of Excellence som har diplomkurser. 

Har dessvärre inte hittat någon svensk sida som har den här sortens kurser på heldistans och på eftergymnasial nivå. Det är alltid en eller annan obligatorisk fysisk träff när det är distans i Sverige, och det klarar jag inte av som inte har varken bil, körkort eller en hög inkomst. Så det är därför jag valde icke-svenska sidor. Jag tänker ändå inte jobba med detta, utan det är helt för personlig utveckling, så det spelar ju ingen roll om det är utländska certifikat/intyg/poäng.

Ville berätta vad jag sysslar med för tillfället ;)

xx

Trix.

23 Sep 2022

In English

English info coming soon!


Tricia, 30 år. Hon/henne/hennes. Queer kvinna. Multi-konstnär.

En blogg om mitt liv som autistisk och som höjer medvetenheten om trauma, dissociativ identitetstörning och psykisk hälsa och ohälsa.

Jag gillar även filosofi, teologi, psykologi, neurovetenskap, musikteori samt är en frilansande konstnär och skribent.

Jag är även på Youtube, samt även släppt musik och böcker under mitt internetnamn Trix Joyce. Dock är dessa på Engelska.


  • Kommer snart
  • Kommer snart
  • Kommer snart