Biblisk morgonläsning

Idag vaknade jag i tid och satte mig efter en stund med min Bibel för att läsa och studera den. Jag har bland annat "Inspirationsbibeln" som är den enda svenska Bibel som finns som man kan anteckna och rita i (s.k "journaling bible"), eftersom den har breda linjerade marginaler för text eller illustration, samt bilder att färglägga med.

Jag har (och har haft) flera journaling bibles men de är på Engelska eftersom det konceptet med att ha plats att anteckna i bibeln, inte är så stort i Sverige. Så jag blev jätteglad när denna bibeln kom ut. Det är NuBibelns översättning också, vilket jag gillar pga den moderna och lättlästa texten MEN samtidigt väldigt exakta/representerade översättningen! Den är väldigt trogen till de ursprungliga böckerna, vilket ju är skrivna på hebreiska och grekiska bland annat, men samtidigt har ett modernt språk. 

Jag har även en Engelsk bibel (bilden nedan) som är min mest använda. Det är en English Standard Version (ESV Bible) från Crossway. Det är också en "journaling bible", men skillnaden är att här är det bara linjerade marginaler (utan förtryckta illustrationer) så alla illustrationer i denna har jag ritat själv.

Jag har även en bönbok på Engelska, s.k Devotional eller prayer journal.

Idag vaknade jag som sagt tidigt, fast det är lördag. Jag kände att jag ville gå upp och starta min dag. Så jag har mediterat och pratat med mina fåglar och Ninni har suttit här och "hjälpt mig" läsa genom att försöka äta upp alla papper... Hon har även lärt sig säga "NEJJEEE" så när jag drog en remsa papper ur hennes näbb så flög det ett "NEJJEEE" ur henne hahaha!

Som tur var åt hon inget viktigt. Men jag antar att jag till viss del belönar beteendet genom att klia henne i nacken, lol!

Nu har jag druckit kaffe ur en tomtekopp och ska fortsätta läsa "501 saker du borde ha lärt dig om Filosofi". Pappa och jag skulle ha gått på fotorunda idag, men han blev tyvärr sjuk. Så det får bli en innedag.

xx


Publicerad 09:58

24 Sep 2022

In English

English info coming soon!


Tricia, 30 år. Hon/henne/hennes. Queer kvinna. Multi-konstnär.

En blogg om mitt liv som autistisk och som höjer medvetenheten om trauma, dissociativ identitetstörning och psykisk hälsa och ohälsa.

Jag gillar även filosofi, teologi, psykologi, neurovetenskap, musikteori samt är en frilansande konstnär och skribent.

Jag är även på Youtube, samt även släppt musik och böcker under mitt internetnamn Trix Joyce. Dock är dessa på Engelska.


  • Kommer snart
  • Kommer snart
  • Kommer snart